Huawei har for alvor sat fodspor på markedet

Huawei har i mange år været et anerkendt brand i Kina, hvor det har dets oprindelse, en undersøgelse fra Interbrand har bevist at Huawei, med deres P9 og Pro modeller i 2016 tog verden med storm, hvilket medførte at de rykkede ikke mindre end 16 pladser op på den globale liste over top kendte brandnavne. I Danmark så man ned til mærket, da det først kom ud, deres første smartphones blev betegnet som værende ’lowend’, da man var usikker på brandnavn, funktioner og kvalitet sat op imod andre kendte mærker som Apple eller Samsung. Nu ses der dog en stigning på det danske marked indenfor salg af Huawei telefoner og tablets, dette kan skyldes bedre tilbud på mobilerne, samt at flere og flere kender til brandet og dets funktionalitet og kvalitetsbevidsthed, fra 2015-2016 ses en stigning på ca. 10 % i opgørelserne for, hvor mange danskere der kender til mærket Huawei og deres logo.

Huawei

Ifølge undersøgelsen fra Interbrand har Huawei med deres stigning på verdensranglisten fået kæmpet sig forbi mange andre kendte brands og ligger nu i udgangen af 2016 nr. 2, dog er der stadig et godt stykke op til Apple, der stadig ligger med et stabilt næsten-monopol på markedet. Den store forskel på deres salgstal skyldes dog at Apple også skyder frem på markedet med deres mange bærbare computere, hvor Huawei endnu ikke har lanceret sådanne, og ’kun’ er kommet til smartphones og tablets. Det sted, hvor Huaweis popularitet tydeligst skinner igennem er naturligvis på salgstallene, dog havde de i 2016 også sat sig nogle klare mål, blandt andet ville de sælge 140 millioner smartphones af middel- og highend-klassen inden året var omme, dette salgsmål er ved udgangen af 2016 næsten opnået, dog mener salgschefen på flagskibskontoret, at det sagtens kan nås endnu, da ikke alle juleindkøb er overstået.

Huawei har udviklet et lækkert design

Det er ikke længere nok, at en smartphone eller en tablet har de nødvendige funktioner for at komme højt på forbrugernes ønskelister, i dag kræves der også et stilfuldt og lækkert design, der følger teknologiens nuværende mode. Huawei har taget dette til sig og følger med på bølgen om let buede skærme, større skærmstørrelser, bedre grafik og forskellige nuancer, der gør at man som forbruger altid kan finde en smartphone eller tablet, der passer ind i ens nuværende stil. Med en Huawei er man derfor som forbruger med på moden med den nyeste teknologi som det er muligt på markedet.